Kurdiska kvinnorådet Amara ; ”Tillsammans är vi starka”

0
1607

Just nu pågår en hungerstrejk i Stockholm i solidaritet med de politiska fångar i Turkiet som idag hungerstrejkat i 60 dagar. Ett tiotal kvinnor från kurdiska kvinnorådet Amara i Stockholm deltar i hungerstrejken i Stockholm som idag går på sin andra dag.

Under lördagen marscherade kvinnorna i led med rosor i handen till minnesplatsen av den elvaåriga flickan Ebba som föll offer under terrordådet i Stockholm. Väl på minnesplatsen lämnade de över sitt budskap och höll en tyst minut.

Tusentals andra kurdiska kvinnor, demokrater och fredsaktivister sitter också fängslade för att de är oliktänkande staten och kräver sina mänskliga rättigheter.Kvinnorådet Amara är tydliga i sitt budskap om att vi måste stå enade emot all form av fascism och terrorism, lika mycket i Sverige som i hela Europa och Mellanöstern. Kurdiska kvinnor har i åratal blivit utsatta för terror, bara idag sitter medordförande för det pro kurdiska partiet HDP fängslad av den anledning att hennes parti står i opposition mot staten.

En demonstration hålls imorgon på Sergelstorg kl 12:00 för att uppmärksamma de politiska fångarna i Turkiet där kurdiska kvinnorådet Amara kommer att hålla ett uttalande.