Ännu en till HDP politiker gripen

0
658

Just nu är fler än 2500 HDP medlemmar gripna i Turkiet varav flera av de gripna är parlamentariker och kommunalpolitiker. De är anklagade för att bla vara ”medlem av en illegal organisation”, det vill säga Kurdistans arbetarparti (PKK) eller ”sprida terrorist propaganda”. Ett flertal HDP suppleanter är nu i väntan på rättegång för dessa påstådda anklagelser.

Många har kallat fängslandet av mer än 2500 HDP medlemmar en ”hämndattack” av den styrande AKP-regeringen för HDPs seger i valet, juni 2015, som lämnade AKP berövade en majoritet. Andra har kallat gripandet ”en gisslansituation för att tysta den enda demokratiska oppositionen i landet.”

Varje dag grips politiker, medlemmar till politiska parti, journalister och andra människor som står i opposition till AKP regeringen.