Kurdisk ledare nekas träffa sina advokater

0
254

Turkiska myndigheter har åter nekat advokater till den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan att få träffa sin klient. Den hårda isoleringen som förs mot Öcalan sedan 27 juli 2011 är på torsdagen inne på dag 289. Öcalans advokater har varken erhållit någon information från eller om sin klient på över nio månaders tid.

Åklagarmyndigheten i Bursa nekade på torsdagen Öcalans advokater Mazlum Dinç, Hüseyin Boğatekin och Rezan Sarica att åka till Imrali för att besöka sin klient, det skriver nyhetsbyrån ANF. Administrationen i Bursa nekade advokaters veckomöte med Öcalan med svepskälet att ”fartyget är sönder”.

Åklagarmyndigheten i Bursa har hindrat Öcalans advokater att träffa sin klient med svepsjälen att ”fartyget är sönder” eller att ”vädret inte tillåter” sedan 27 juli 2011 (torsdag 10 maj: 289 dagar).

Kurd.se