Kurdisk ledare utsatt för isolering i 266 dagar

0
206

Turkiska myndigheter har åter nekat den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalans advokater att träffa sin klient. Öcalans advokater har idag nekats träffa sin klient vid 64 tillfällen. Den hårda isoleringen mot Öcalan är på tisdagen inne på dag 266.

Åklagarmyndigheten i Bursa nekade på tisdagen Öcalans advokater Mazlum Dinç, Hüseyin Boğatekin och Rezan Sarıca att åka till Imrali för att besöka sin klient, det skriver nyhetsbyrån ANF. Administrationen i Bursa nekade advokaters veckomöte med Öcalan med svepskälet att ”vädret inte tillåter”. 

Åklagarmyndigheten i Bursa har hindrat Öcalans advokater att träffa sin klient med svepsjälen att ”fartyget är sönder” eller att ”vädret inte tillåter” sedan 27 juli 2011 (tisdag 17 april: 266 dagar). Öcalans advokater kommer att på nytt begära att träffa sin klient den 19 april, det rapporterar Stêrk TV.

Kurd.se