BDP och DTK besöker hungerstrejkare i Strasbourg

0
261

Enligt erhållna uppgifter kommer en delegation från BDP och DTK att hålla en serie sammanträden med en del europeiska organisationer i franska Strasbourg nu på torsdag. Bland dessa finns också Europarådets generalsekreterare Thorbjörn Jagland. Delegationen besöker Strasbourg för visa solidaritet med dem 15 personer som hungerstrejkar på obestämd tid sedan 1 mars.

Delegationen som består av DTK:s (Demokratiska samhällskongressen) språkrör Ahmet Turk och Aysel Tugluk, BDP (Fred- och demokratipartiet) parlamentarikerna Ertugrul Kurkcu och Nazmi Gur, kommer bl.a. att ha sammanträden med Europarådets generalsekreterare Thorbjörn Jagland och representanter för Europarådets mänskliga rättigheter och politiska avdelning. Delegationen kommer också att ha sammanträden i Bryssel och andra europeiska städer.

Manifestation utanför Europarådet
Kommittén för solidaritet med hungerstrejken, uppger för Kurd.se att man vid 11-tiden på torsdagen kommer att hålla en manifestation utanför Europarådet och välkomnar till starkt deltagande för att uppmana representanter för Europarådet att ta steg i frågan. Kommittén framhåller också att man kommer att öka initiativet på nationell nivå och uppmanar till starkare deltagande i uppropet: Hear the call for help of the Kurds from Turkey.

Samtidigt kommer kommittén att överlämna de underskrifter som redan har samlats in.

Fotograf: Rojda Dersim, Kurd.se
Kurd.se