Ytterligare en hungerstrejkare förd till sjukhus

0
248

Ytterligare en politisk aktivist som hungerstrejkar på obestämd tid i franska Strasbourg togs till sjukhus under dagen. Sammanlagt tre aktivister har tagits till sjukhus inom en vecka. CPT och EU är fortfarande tysta.

Strasbourg, Frankrike: Hungerstrejken på obestämd tid i Strasbourg är nu inne på dag 41. Allvarliga tecken på sviktande hälsa hos dem hungerstrejkande visade sig redan när aktionen var inne på dag 36. De politiska aktivisternas inre organ sviktar allt mer och en del av aktivisterna har drabbats inre blödningar. Andra symptomer som visar sig för samtliga aktivister är bla. trötthet, kraftigt viktminskning, yrsel, illamående och lågt blodtryck.

Vid 07:30-tiden på tisdagen fördes ytterligare en av hungerstrejkarna till sjukhus. Den 36 åriga belgiska medborgaren Kerim Sivri hade kraftiga värkar i ryggen, benen och brösten under natten till tisdagen. Sjukhuset fick ta blodprov på 36 åriga Kerim Sivri, men Sivri vägrade ta emot medicinsk hjälp.

I torsdag togs den 25 åriga norska medborgaren Nigar Eneyati till sjukhus och i lördags fördes den 30 åriga finska medborgaren Tarik Yusifi till sjukhus. Samtliga aktivister nekar all medicinsk hjälp. Samtliga aktivister är fast beslutsamma att fortsätta hungerstrejken, trots att hungerstrejken kan komma att kosta liv. Aktvisterna kräver att isoleringen av den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan omedelbart upphör och att de militära och politiska operationerna mot kurder stoppas.

Polischefen i Strasbourg besöker hungerstrejken
I måndags besökte B. Mazoni, polischef för Strasbourg, de 15 politiska aktivisterna. Mazoni lyssnade på aktivisternas krav och uppgav att dem kommer att göra det som åläggs dem. Mazoni uttryckte också att man känner sig hedrad över att få vara värd för dem kurder som besöker staden och uppgav att man önskar att aktivisternas krav uppfylls, innan det kostar någon liv.

CPT och EU är fortfarande tysta.

Sångare tar över fem dagar lång hungerstrejk
Vid 12:00-tiden i måndags tog 30 kurdiska sångare över den fem dagar långa hungerstrejken till stöd för de 15 politiska aktivister som hungerstrejkar i Strasbourg på obestämd tid. Gruppen från Skandinavien, som bestod av 32 personer, fick återvända tillbaka till Sverige, Norge, Danmark och Finland.  Bland deltagarna från Skandinavien finns förutom kurder även assyrier.

Kurd.se