50-tal ungdomar ockuperar EU:s Sverige kontor

0
222

En grupp på 50 ungdomar ockuperade strax efter 12:00 tiden vid lunchtid EU:s Sverige kontor. Ungdomarna protesterar mot Turkiets isolering av den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan och kräver att EU och internationell media omedelbart bryter sin tystnad.

Ungdomarna uppmärksammar också om de hungerstrejk som pågår på obestämd tid i turkiska fängelser och franska Strasbourg.

          Tusentals kurdiska politiker hungerstrejkar på obestämd tid i turkiska fängelser. Deras hälsotillstånd blir allt sämre för var dag som går. Samtidigt håller Turkiet den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan för hård isolering sedan 27 juli 2011. Öcalans advokater har hindrats från att träffa honom sedan 27 juli 2011. Detta är brott mot mänskliga rättigheter, men vi hör inte ett knyst från varken EU eller internationell media. Öcalans och de hungerstrejkande personernas nuvarande kritiska situation gör oss, det kurdiska folket, väldigt oroliga. Tystnaden måste brytas omedelbart, uppger en av aktivisterna till Kurd.se.

Enligt erhållna uppgifter har ungdomarna överlämnat en dossier till Pierre Schellekens, chef för EU-kommissionens kontor i Stockholm. Schellekens gav sitt ord på att han ska titta på dossiern och skicka vidare den till dem ansvarige inom området.

Samtidigt skall ungdomarna demonstrerat till utrikesdepartementet, riksdagen och statsministerns kansli.

Kurd.se