TAK varnar turister att besöka Turkiet

0
234

Kurdistans frihetsfalkar (TAK) gör ett kritiskt uttalande på sin hemsida där man vänder sig till samtliga politiska organisationer och deras institutioner. Man riktar även ett budskap till turister. ”Kom inte till Turkiet”, heter det i uttalandet.

Kurdistans frihetsfalkar (TAK) gör ett kritiskt uttalande på sin officiella hemsida. TAK ger uttryck åt följande:

–    Till er som kommer till Turkiet för att semestra: Varje öre som ni spenderar går oavkortat till kampen mot kurderna i form av vapen, bomber och förtryck av folket. Nu när ni är medvetna om detta är valet i era händer. Om ni inte vill bidra till fler massakrer och om ni inte vill drabbas av vår offensiv så ber vi er att inte besöka Turkiet. Skadan som kommer ske är AKP ansvariga för. I detta avseende vill vi att hela världen hör upp och ber alla att sluta semestra här. Den som åker hit gör det på egen risk med tanke på vad som tidigare skett”.

Det senaste attentatet TAK genomförde var 20 september 2011 i Kizilay i Ankara. Man utlöste en bomb vid en väg som resulterade i tre dödsoffer och 30 skadade.

I Taksim/Istanbul genomfördes ett självmordsattentat mot poliser den 30:e oktober 2010. Vid attentatet dödades en person och antalet skadade uppgick till 32 personer varav 15 var poliser.

Ett annat attentat i Istanbul skedde i Halkali den 22:e juni 2010. Bomben utlöstes mot ett militärfordon. Sex personer dog och många skadades.

Kurd.se