Kurdisk dagstidning möter sina läsare efter en veckas stängning

0
209

Istanbul 14 brottmålsdomstol dömde föregående vecka den kurdiska dagstidningen Özgur Gundem för en månads utgivningsförbud. Dagstidningens advokater överklagade domen. På lördag kommer Özgur Gundem att åter möta sina läsare efter en veckas stängning. 

Turkiet: Istanbul 14 brottmålsdomstol dömde föregående lördag 24 mars den kurdiska dagstidningen Özgur Gundem för en månads utgivningsförbud för lördagens utgivning, det rapporterade nyhetsbyrån ANF. Orsaken var de nyheter, kommentarer och bilder som publicerats på sidorna 1, 8, 9 10 och 11. Brottmålsdomstolen hävdade att dagstidningen bedrivit ”organisationspropaganda”. Samtidigt konfiskerade turkisk polis lördagens och söndagens utgivning.

Dagstidningens advokater överklagade domen och under fredagen hävde samma domstol domen man beslutat föregående vecka. Det skriver ANF. Imorgon lördag kommer Özgur Gundem att åter möta sina läsare efter en veckas stängning.

Kurd.se

Relaterade länkar:
Kurdisk dagstidning tvingas stänga
(lördag, mars 24, 2012)