Vänsterpartiet Gävleborg uttrycker stöd för kurder

0
254

Den 24 mars höll Vänsterpartiet Gävleborgsdistrikt sin årskonferens i Bollnäs. Vid årskonferensen gick man ut med ett uttalande till stöd för det kurdiska folket och ett fördömande av den turkiska statens förtryck mot det kurdiska folket. Förslaget kom från Gunbritt Wallström (V) Söderhamn. Som ombud deltog Faruk Aslan (V) Söderhamn och vald i distriktstyrelsen blev Gin Akgül Hajo (V) Gävle.

Uttalandet publicerades under rubrik ”Den turkiska staten bedriver systematiskt förtryck mot kurderna”. Nedan följer texten:

Turkiet med militära medel slår sönder Människors möglighet att leva normal live. Massarresteringar av folkvalda Politiker, Journalister, Människorättsaktivister, Barn, Författare och Advokater mfl har pågått sedan kommunalvalen i April 2009. Trakasserier mot kurdiska borgmästare i form av åtal och frysning av kommunala medel tillhör vardagen. Så sent som i mars i år angreps kurdiska folkmassor med tårgas och vattenkanoner i samband med firandet av Newroz (Det kurdiska nyåret som infaller i samband med vårdagjämningen). Den kurdiska frågan är allas angelägenhet det är nu hög tid att sveriges regering, EU och demokratiska rörelser sätter press på den turkiska regeringen så att förtrycket av kurderna kan få ett slut!

Vänsterpartiet Gävleborg

Kurd.se