Kurd.se lanserar ny sida på Newroz

0
288

När Newrozeldens flammor och lågor går upp i skyn förnyas även den kurdiska folksjälen.

Newrozelden med sin zoroastriska helighet bränner bort alla gamla spår och ärr av smärta och sorg i den kurdiska folkskälen. Dess värmande lågor smälter bort den djupfrusna is av hopplöshet, slaveri och fångenskap som täckt den kurdiska folksjälen med sina brutala fingrar. Newroz betyder våren och med våren kommer den kurdiska fria själens rätta ansikte fram. Kurdistans natur flödar av ett hav av naturens alla olika vackra färger och det är då ett öga kan se skönhetens verkliga realitet speglas i den värmande vårsolens klara strålar.

I samband med denna för oss kurder heliga högtid, förnyar även vi på nättidningen Kurd.se oss i Newrozanda. Vi vill här informera våra läsare om att Kurd.se lanserar en ny sida i förnyelsens anda onsdag den 21 mars. Vi vill också informera våra läsare att vi av ovannämnda anledning kommer att stänga ned hemsidan tillfälligt tisdag 20 mars.

Ledarredaktionen Kurd.se
E-post: info@kurd.se