Kurdiska kvinnor startar världens första kvinnliga nyhetsbyrå

0
203

Med anslutning till den internationella kvinnodagen 8:e mars, startar kurdiska kvinnor världens första kvinnliga nyhetsbyrå. Med slagordet ”och vi ändrar medians språk. Efter oss kommer världens media inte att vara sig lik” öppnar JIN nyhetsbyrå upp dörrarna för ett nytt perspektiv.

Jin, betyder ”kvinna” på kurdiska och samtliga verksamma på nyhetsbyrån är kvinnor. Inspirerade av Virginia Woolf är kvinnornas motto ”och vi skriver. Vi skriver utan att bry oss om vad männen skulle tycka”.

”Vi sa att det inte är möjligt för dem med ett jämställdhetsperspektiv på livet att inte vara besvärade av medians maskulina språk. JIN nyhetsbyrå kommer att informera den allmänna opinionen i världen om varje nyhet utifrån ett kvinnligt perspektiv”, heter det i uttalandet.

JIN nyhetsbyrå kommer att rapportera nyheter på kurdiska, turkiska och engelska.  

Kurd.se