BDP-parlamentariker i hungerstrejk

0
296


[UPPDATERAD BILD] BDP-parlamentariker inleder en två dagars hungerstrejk med start måndag. Beslutet om hungerstrejk har tagits med syftet att visa stöd för den hungerstrejk som inletts av den fängslade BDP-parlamentarikern Selma Irmak. Irmak har inlett en hungerstrejk på obestämd tid. Parlamentarikerna bär på förkläder med budskapen ”inriktad på dialog” och ”lösning genom förhandlingar”.

Ankara, Turkiet: På måndagen inleddes BDP-parlamentarikernas två dagar långa hungerstrejk. Beslutet om hungerstrejk har tagits med syftet att stödja den hungerstrejk som inleddes av den fängslade BDP-parlamentarikern Selma Irmak. Irmak inledde en hungerstrejk på obestämd tid den 15 februari. Det rapporterar nyhetsbyrån Firat. Kort efter Irmaks beslut anslöt sig också den fängslade BDP-parlamentarikern Faysal Sariyildiz till hungerstrejken. De fängslade parlamentarikerna har inlett en hungerstrejk på obestämd tid för att protestera mot de dagliga militära och politiska operationerna som AKP-regeringen bedriver mot kurderna, isoleringsstraffet mot den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan och den krigspolitik som förhindrar en lösning av kurdfrågan, skriver Firat.

De fängslade BDP-parlamentarikernas hungerstrejk kommer att pågå fram till det att de militära och politiska operationerna mot kurder stoppas, Öcalan friges och förhandlingar inleds för att lösa kurdfrågan.

”Inte krig, utan förhandlingar” – ”inte isolering, utan frihet”
BDP-parlamentarikernas två dagar långa hungerstrejk kommer att äga rum i BDP:s huvudkontor i Ankara. På huvudkontoret hänger banderroller med texterna ”inte krig, utan förhandlingar” och ”inte isolering, utan frihet”. Parlamentarikerna själva bär på förkläder med budskapen ”inriktad på dialog” och ”lösning genom förhandlingar”. BDP-parlamentarikerna kommer att befinna sig på huvudkontoret i två dagar under hungerstrejkens gång.

Foto: Firatnews.com

Kurd.se