KESK och DISK opponerar mot KCK-operationerna

0
222

alt
Fackföreningarna KESK och DISK kritiserar i hårda ordalag de massarresteringar som genomförs under ”KCK”-operationens namn i Turkiet. ”Massarresteringarna är en planerad offensiv mot demokratin och dem som vägrar att böja sig inför AKP-regeringens fientliga politik mot arbetskraft”, heter det i uttalandet.

Fackföreningen KESK uppmärksammar vidare att 15 kvinnliga representanter gripits i dem senaste arresteringsrazziorna i landet. KESK uppger vidare att fackföreningens medlemmar aldrig kommer att ge upp kampen och understryker att AKP:s attityd inte visar någon hänsyn till varken lag eller rättvisa. Man menar att AKP bryter mot grundläggande rättigheter och istället strävar efter att införa en auktoritär regim.

”De som tror att dessa arresteringar kan hålla tillbaka vår ärade kamp lever i en stor illusion. Det skall vara till kännedom att vi aldrig kommer att sluta höja våra röster för fred och mot våld, värna om arbetarnas rättigheter och kräva ett jämlikt, fritt och demokratiskt Turkiet”, uttrycker KESK.

Fackföreningen DISK kräver i uttalandet att samtliga gripna omedelbart friges.

Kurd.se