Ytterligare fem skallar hittade vid JITEM:s tidigare högkvarter

0
193


Efter fortsatta utgrävningar i området Saraykapi Ickale i Amed (Diyarbakir) upptäckte man ytterligare ben från människor. Utgrävningsarbetet pågick vid JITEM:s (underrättelsetjänst inom gendarmeriet och antiterror enhet) dåvarande högkvarter – ett kvarter där man förhörde och avrättade människor, i synnerhet kurder, mellan åren 1993 och 1999.

Norra Kurdistan (sydöstra Turkiet): I måndags, den 13 februari, återställdes ytterligare fem skallar som upptäcktes i området vilket gör det totala antalet funna mänskliga skallar till 34. Det skriver nyhetsbyrån Firat.

Området i Ickale bestod av ett fängelse, en domstolsbyggnad och JITEM:s högkvarter fram till 1999. Området överlämnades till kulturministern samma år. Inga utgrävningar efter mänskliga kvarlevor tilläts i Ickale före upptäckten eftersom platsen hade designerats till en historisk plats.

Utgrävningen i Saraykapidistriktet har pågått sedan den 11 januari 2012 när ett stort antal benfragment och skallar upptäcktes av rörläggare nära JITEM:s dåvarande byggnad.

Kurd.se