Kurdiska barn i hungerstrejk

0
218

alt
I ett fängelse i den turkiska staden Mersin har 17 kurdiska barn påbörjat en hungerstrejk. Barnen arresterades för fyra månader sedan under en begravningsceremoni för en stupad gerillamedlem. De gripna barnen anklagas för att ha deltagit i begravningsceremonin och för att ha spridit ”partipropaganda”.

Sedan fyra månader tillbaka sitter 17 kurdiska barn fängslade i Mersin utan rättegång. Som protest mot detta har barnen påbörjat en hungerstrejk.

Modern till ett av de gripna barnen, Emine Orhan, sa till den kurdiska nyhetsbyrån ANF att barnen sitter fängslade under dåliga förhållanden. ”Barnen sitter fängslade på obestämd tid och utan rättegång. Min 16 åriga son Jiyan Orhan har tillsammans med de andra barnen påbörjat en hungerstrejk i protest mot detta” sa Orhan till ANF.

Bara under ett år har mer än 120 barn gripits i Mersin. Barnen anklagas för att bland annat ha ”kastad sten på polisen” och för att ha deltagit i protestaktioner.

Till stöd för barnen har en namninsamling påbörjats. Detta för att uppmärksamma barnens situation och för att sätta press på Turkiets rättssystem.

Här kan du uttrycka ditt stöd för dem fängslade barnen:
Länk: Turkish Justice Ministry: To Release All Kurdish Children in Turkey’s Jails!

Kurd.se