Kurdiska hemsidor utsätts för nätattacker!

0
273

Efter varje turkisk terrordåd mot kurder utsätts kurdiska hemsidor för nätattacker. Turkiet arbetar frenetiskt med att ta kontroll över mediebilden. Syftet är att hindra spridningen av en annan bild än den Turkiet vill kännas vid.

Sedan torsdagsnatten har de kurdiska nyhetsbyråerna Firat (Firatnews.com) och Dicle (Diclejaber.com), tv-kanalen Roj TV, dagstidningarna Azadiya Welat, Özgur Gundem och Yeni Özgur politika, kurdiska communityn som Rojaciwan och nättidningen Kurd.se varit utsatt för cyberattack för vad som förmodligen är en så kallad DDOS-attack. DDOS är en överbelastningsattack där man försöker hindra åtkomst till en hemsida i en sådan grad att den blir onåbar för vanliga användare.

Att kurdiska nyhetssidor utsätts för liknande attacker har börjat bli ett mönster vid stora händelser likt denna. Attackerna resulterar i att sidorna under långa perioder inte går ett nå. I skrivandets stund på torsdagen var åtkomsten till de attackerade sidorna sporadisk.

Kurd.se