HPG: Gerillan har ingen rörlighet i Roboski

0
328


HPG dementerar den turkiske generalstabens uttalanden. ”Gerillan har varken planerat några attacker eller har rörligheter i området. Att det skulle vara omöjligt för dem [militären] att veta om det var civila människor eller gerillan är rentav lögner”, heter det i uttalandet.

Dr. Bahoz Erdal, ledamot inom HPG:s kommandon, dementerar under torsdagen den turkiska generalstabens yttranden om massakern i byn Roboski, där minst 35 personer miste sina liv.

”Avståndet mellan området där massakern ägde rum och Sihant är minst 30 km. Så som det har påståtts så har vi varken militära baser eller förband där. Vi har varken planerat några attacker eller har rörligheter i området” hette det i uttalandet

Dr. Erdal fortsatte sitt uttalande med följande meningar:

”Den här massakern är ingen olyckshändelse, utan ett väl organiserat och planerat massmord. Militärposteringen i området, myndigheterna, militären har alla kännedom om att människorna går över gränsen till Irak för att bedriva handel. Att det skulle vara omöjligt för dem [militären] att veta om det var civila människor eller gerillan är rentav lögner.

Att massakern var planerad och att militären kort innan massmordet samlat bybefolkningen i ett område har redan avslöjats. Att fördröja med hjälpen till de skadade, att inte rapportera om det som verkligen skett utan försökte täcka över sanningen visar på vad som egentligen gömmer sig i AKP:s nya reformpaket.

Den här massakern är riktad mot Botan-folket. Vi uppmanar först och främst vårt folk i Hakkari, Sirnak samt byväktare att fördöma massakern. Vi vädjar till vårt folk i Kurdistan och hela världen att visa sitt missnöje mot massakern.”

Kurd.se

Relaterade länkar:
Protester mot turkisk massaker i Norge och Finland (2011-12-29)
Masslakten fortsätter! (2011-12-29)
Vänsterpartiet i Borlänge fördömer massakern i Turkiet på Kurdiska civila (2011-12-29)
Lars Ohly: Turkiets bombningar måste upphöra (2011-12-29)
Manifestation mot turkisk massaker i Stockholm (2011-12-29) KNK vädjar till internationell fördömande av turkisk massaker (2011-12-29) Turkiet ”öppen dödskammare” för kurder (2011-12-29)
Turkisk militär visste om smugglingen (2011-12-29)
BDP:s språkrör: Detta är massaker – över 30 döda, ytterligare 17 saknas (2011-12-29)