BDP:s begäran att besöka Öcalan avslås

0
149


Justitieministeriet i Ankara avslår begäran från BDP:s kvinnliga språkrör och parlamentariker om att få besöka den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan den 30 december.

Ankara: Tidigare under onsdagen avslog justitieministeriet i Ankara Freds- och demokratipartiets (BDP) begäran om att få besöka den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan samt de andra politiska fångarna Cumali Karasu, Hasbi Aydemir, Seyhmus Poyraz, Bayram Kaymaz och Hakki Alkan på ön Imrali. Det rapporterar nyhetsbyrån Firatnews.

BDP:s språkrör Gultan Kisanak och kvinnliga parlamentariker Aysel Tugluk, Leyla Zana, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Sebahat Tuncel, Nursel Aydogan och Mulkiye Birtane hade tidigare lämnat in en begäran om att få besöka Öcalan och de andra poliska fångarna på Imrali den 30 december.

“Er begäran om att besöka de nämnda personerna har undersökts. Begäran om att få besöka fångarna har inte ansetts vara lämplig” hette det i uttalandet från myndigheterna, skriver Firatnews.

Kurd.se