Konferens: Nej till kvinnomord

0
295


Under parollen “Låt oss stoppa förintelsen av kvinnor, Stoppa stening och avrättning” anordnar kurdiska och svenska kvinnor en gemensam konferens mot kvinnomord (Feminicide) i Stockholm 3 december.

Kurdiska kvinnor i Skandinavien och Europa stärker gemenskapen emellan och inleder ett gemensamt arbete mot våld och mord på kvinnor. Projektet som går under parollen ”Ji Qirkirina Jinê Re Na!”, Stoppa kvinnomordet (Feminicide) gick i start under den internationella kvinnodagen 8 mars 2011 och är en del i en omfattande projekt som inleddes samma dag och datum år 2008. Sedan 2008 har det redan arrangerats flertal konferenser och sammanträden med flertal internationella kvinnorörelser och partier runt om Europa. Nu utvidgar man projektet ytterligare och arrangerar en gemensam konferens med svenska kvinnor i Sverige.

Under parollen “Låt oss stoppa förintelsen av kvinnor, Stoppa stening och avrättning” anordnar kurdiska och svenska kvinnor en gemensam konferens mot kvinnomord (Feminicide) i Stockholm. International Free Women´s Foundation, Kurdiska Rådet, Miljöpartiet de gröna, Kurdiska kvinnor för integration, Amara Kvinnoföreningen, Sema – Kurdiska Kvinnoföreningen står som arrangörer för konferensen.

På konferensen deltar bl.a. Nilüfer Koç språkrör för Kurdistan National Kongress, Sebahat Tuncel BDP-parlamentariker, Merze Jewanmerd historiker, Nigin Sehulislami Watani journalist, Bodil Ceballos riksdagsledamot för Miljöpartiet.

Enligt erhållna uppgifter vill arrangörerna samtidigt uppmärksamma om den internationella dagen mot våld mot kvinnor den 25 november. Arrangörerna uppmanar kvinnor att stärka den egna jag-medvetenheten samt motståndet mot all form av våld och mord på kvinnan.

Information:
Datum: 2011-12-03
Tid: 10:00-14:00
Plats: Bååtska rummet
Adress: Munkbron 17, 8 tr, Gamla Stan/Stockholm

Kurd.se