PKK:s 33 årsdag firas i Göteborg

0
306


[UPPDATERAD, 19-11-11, 13:52] PKK:s 33 årsdag firas i Göteborg. För kurder symboliserar PKK (Kurdistans arbetarparti) ett motstånd mot förtyck och förnekelse. Kurder är idag den enda folkgrupp i världen på uppemot 40 miljoner människor som saknar en politisk status, det vill säga rätten att existera som etnicitet, ett folk, som kurd.

Enligt erhållna uppgifter kommer PKK:s 33 årsdag att firas i Göteborg. Tillslaget bjuder på bl.a musik, dans, tal och försäljning av olika slag. Välkända kurdiska artister som Simar och Deniz Deman kommer att stå på scen. Arrangörerna Kurdiska kvinnor för integration och Ung Kurd Göteborg välkomnar till en fullspäckad program.

Varför står det 34:e årsdag på biljetten?
Det kurdiska räknesättet skiljer sig från det europiska räknesättet. Vid årsdag tänker man enligt det kurdisk räknesätt att man börjar ta dagar i det kommande året, dvs. fyller man 33, påbörjar man 34. 

Information:
Datum: 2011-11-27
Tid: 15:00
Förköpta biljetter: 100 SEK
Biljetter vid dörren: 130 SEK
Plats: Sjumilahallen, Friskväderstorget 13/Biskopsgården

Kurd.se