Kurdisk filmfestival i Köpenhamn!

0
262


Dansk-kurdiska kulturcentret öppnar upp dörrarna för sin första filmfestival den 10-13 november i år. Tillslaget bjuder på en fullspäckad upplevelse med film, musikaliska inslag och panel i fyra dagar.

Enligt erhållna uppgifter kommer Dansk-kurdiska kulturcentret i samarbete med Levante International Film Festival att öppna upp dörrarna för sin första filmfestival den 10-13 november i år. Tillslaget bjuder på en fullspäckad upplevelse med film, musikaliska inslag och panel i fyra dagar.

Festivalen är tillägnad ”yttrandefrihet och tryckfrihet”. Arrangörerna pekar på vikten av dessa rättigheter och framför att filmen PRESS därför har utsetts till festivalens huvudfilm. Samtliga filmer har engelska undertexter. Biljetter finnas att köpa på www.mute.dk eller ring 0045-4364 0198.

Andra filmer som också kommer att visas på vita duken är följande:

Meş (Yürüyüş) (2011)

Min Dît – The Children of Diyarbakır (2007)

The Guerilla Son (2011)

Toros Canavari (The Mountains of Toros)

Halepçe – Sonsuz Umut (Endless Hope) (2011)

İki Tutam Saç: Dersim’in Kayıp Kızları (Two Locks of Hair: The Missing Girls of Dersim) (2010)

Se klipp från samtliga filmer:

 

Adress:
Albertslund Biograferne
Bibliotekstorvet 1-3
2620 Albertslund

För mer info besök: www.dkkc.dk

Kurd.se