Lyckad stödgala för jordbävningsdrabbade i Wan


0
270

alt
Ett tiotal kurdiska artister i samarbete med Kurdistans röda halvmåne anordnade en stödgala för de jordbävningsdrabbade människorna i Wan på fredagen. På stödgalan deltog även bland annat internationella artister såsom armenier, syrianer och tanzanianer. Pengarna gick oavkortat till Kurdistans röda halvmånes arbete i jordbävningsdrabbade Wan.

På fredagen anordnade ett tiotal kurdiska artister i samarbete med Kurdistans röda halvmåne en stödgala för de jordbävningsdrabbade människorna i Wan. Stödgalan inleddes med en tyst minut för att minnas de människor som mist sina liv i jordbävningen. Den turkiska regeringen fick hård kritik i ett gemensamt uttalande som lästes på galan. Man menade att den turkiska regeringens bristande insatser i området bidrar till att försämra relationen mellan staten och kurderna och man uppmanade till ett omedelbart stopp på den krigspolitik som Turkiet bedriver mot kurderna.

Ann-Margarethe Livh, oppositionsborgarråd för Vänsterpartiet i Stockholm deltog också i stödgalan för de drabbade i Wan. Livh beklagade sorgen för de drabbade människorna i Wan och uppmärksammade om andra tragedier i Kurdistan. Hon påminde om att AKP-regeringen grep kurder med påståendet att dem är medlemmar i KCK samtidigt som man utsatte Kurdistan för bombardemang dagligen. Livh framförde att hon kommer att delta på KCK-rättegången i Amed (Diyarbekir) 7 december  och uppmanade samtliga människorättsaktivister att närvara vid rättegången.

Även internationella artister såsom armenier, syrianer och tanzanianer deltog i stödgalan tillsammans med kända kurdiska artister som Nasir Rezazi, Beyto Can, Ciwan Haco och Nejmedin Xulami. Samordningskommittén tackade samtliga artister som ställde upp och man tackade även restaurangägaren för restaurang Colosseum i Solna som ställde upp och hyrde ut lokalen gratis. Kurd.se