Turkiska stridsplan bombade byar; djur dog, trädgårdar skadades

0
139


Turkiska stridsplan fortsätter att utsätta byarna vid Xakurke i södra Kurdistan för bombardemang. Bybornas djur ska ha dött och vin samt trädgårdar ska ha skadats. Uppgifter om civila dödsoffer har inte rapporterats.

Södra Kurdistan (norra Irak): I torsdags 3 oktober utsatte turkiska stridsflygplan byarna vid Xakurke i södra Kurdistan  för bombardemang. Stridsflyplanen utsatte bland annat byn Bermiza vid Geliye Res området i Xakurke för bombardemang. Ett stort antal djur ska dött och bybornas vin samt trädgårdar ska ha skadats. Det uppger nyhetsbyrån Firatnews. Uppgifter om civila dödsoffer rapporteras inte.

Turkisk militär har utsatt bergsområden i södra Kurdistan för dagliga bombardemang sedan 17 augusti. Områdena har utsatts för bombardemang av både mark och luftanfall. Över 100-tals byar har bombarderats och de som har kommit till mest skada är civilbefolkningen.

Åtta civila har mist sina liv!
Den 14 oktober miste bybon Mehdi Xidir sitt liv till följd av turkiskt kanonanfall vid Nervê-byn i Zap.
Den 21 augusti förlorade sju personer, varav fyra barn: en bara sex månader gammal och två kvinnor från samma familj sina liv till följd av turkiskt flyganfall mot ett civilt fordon i Qendil.

Kurd.se