HPG: Den turkiska armén drog sig tillbaka

0
128


HPG gör ett uttalande kring den gränsöverskridande militära operation som inleddes mot Qaşûrayê (Kaşura) i södra Kurdistan under tisdagen. I uttalandet uppger HPG att den turkiska armén har dragit sig tillbaka från området efter starkt motstånd från den kurdiska gerillan.

Södra Kurdistan (norra Irak): Folkets försvarsstyrkor, HPG gör ett uttalande under onsdagen kring den gränsöverskridande militära operation som inleddes mot Qaşûrayê (Kaşura) under tisdagen. I uttalandet uppger HPG att de turkiska soldaterna har mött på starkt motstånd från den kurdiska gerillan och har därför blivit tvungna att dra sig tillbaka från området.  HPG går vidare i sitt uttalande och uppger följande:

”Den 25 oktober omkring klockan 11.00 tog sig den turkiska armén in i Medya försvarsområden från tre olika fronter genom Orê och kringliggande områden.  Den turkiska ockupationsarmén möttes av motstånd från gerillan och krig uppkom mellan de turkiska soldaterna och våra gerillor. Antalet förluster i form av dödade och sårade från fienden har än så länge inte klarlagts av oss. Under de pågående stridigheterna blev området kontinuerligt utsatt för bombardemang med Kobra-helikoptrar och artilleribeskjutning, vilket pågick till sent på natten. Den turkiska armén som inte kunde göra några militära framgångar, kom inte vidare i sin egen militära frammarsch och blev därmed tvungen att dra sig tillbaka från området.”

Kurd.se