TV-tips: ”Krigsfotografer”

0
257


”Om en krigsbild kan vara värd tusen ord, vad är då fotografens liv värt?”, det är frågan som ställs av Kunskapskanalen. Se BBC-dokumentären ”Krigsfotografer” på Kunskapskanalen på söndag. Anastasia Taylor-Lind heter fotografen som skildrar den kvinnliga PKK-gerillans liv.

Så här skriver Kunskapskanalen om BBC-dokumentären ”Krigsfotografer”:

”Om en krigsbild kan vara värd tusen ord, vad är då fotografens liv värt? Vad är det som gör fotografen motiverad och hur vågar han utsätta sig för livsfara? Möt några krigsfotografer som verkar i dag och hör dem berätta. Filmen tar också upp kända gamla krigsbilder av bl. a. Robert Capa. Dessutom funderar man kring krigsfotots framtid nu när så många amatörer kan fota sin samtid med hjälp av sina mobiler.”

Dokumentären kommer att visas i repris på Kunskapskanalen den 2/10, 18/10, 19/10 och 22/10. Anastasia Taylor-Lind heter fotografen som skildrar den kvinnliga PKK-gerillans liv.

Kurd.se