FLASH! KCK varnar TAK och HPG-gerillan!

0
190


Efter de senaste attackerna som resulterat i civila dödsfall utfärdade KCK en varning till både TAK och HPG-gerillan.

Verkställande rådet för KCK (Kurdistans samhällsunion) har släppt ut ett uttalande om TAK:s attack i Ankara och HPG-gerillans åtgärder i Sêrt (Siirt).

I uttalandet uppger KCK att TAK (Kurdistans frihetsfalkar), som tagit på sig ansvaret för bombdådet i Ankara, skadar de rättmätiga kraven från det kurdiska folket genom att iscensätta denna typ av attacker. Vidare sa man att denna verksamhet inte tas emot väl och varnade TAK-organisationen. I bombattentaten i Ankara den 20 september miste tre civila sina liv.

I sitt andra uttalande sade KCK:s verkställande råd att HPG-gerillans handlande i Sêrt, som ledde till att fyra civila miste sina liv är ett ”stort bakslag” och uppmanade samtliga gerillaförbanden att planera sina operationer på ett mer noggrant sätt. KCK varnade för att relevanta kommandon annars kommer att hållas ansvariga för vårdslösa handlingar.

Kurd.se kommer inom kort att översätta uttalandet från KCK i sin helhet.

Kurd.se