HPG ber om ursäkt för attacken i Sêrt

0
165


Nyhetsbyrån ANF rapporterade idag om att HPG-gerillan ber om ursäkt för attacken i Sêrt (Siirt) där fyra civila dog den 21 september.

Norra Kurdistan (sydöstra Turkiet): I uttalandet från HPG:s (Folkets försvarsstyrkor) högkvarter sade man att gerillan öppnat eld mot en civil bil den 21 september, som var på väg mot en polishögskola och misstog den för ett polisfordon. I attacken miste fyra civila livet och två skadades. HPG framförde sina kondoleanser till de anhöriga och släktingar till de människor som dog i attacken.

”Först och främst ber vi, HPG, om ursäkt för vårt folk och till de familjer och släktingar till de fyra offren för den smärta vi har orsakat”, sade man i uttalandet. I uttalandet underströk man att en stor utredning har initierats kring händelsen och att HPG aldrig genomför åtgärder som kan leda till civila offer. ”Som allmänheten vet hanterar vi alla oacceptabla handlingar och attacker mot civila genom att lansera en strikt utredning och bedömning. Därför avvisar vi och avstår från handlingar som kan skada civila.”.

I uttalandet avslutade man med att säga att utredningen skulle vara allvarlig och delas med allmänheten.

Kurd.se