TAK tar på sig flera bombattentat i Turkiet

0
110


Kurdistans frihetsfalkar (TAK) tar på sig flera attentat som ägt rum i Turkiet under de senaste veckorna. TAK tog bland annat på sig bombattentaten som ägde rum i Ankara den 20 september och som resulterade i att tre civila dödades och 30 skadades. TAK skriver även i sitt uttalande att detta ”bara är en början”.

I ett mail till nyhetsbyrån ANF tar Kurdistans frihetsfalkar (TAK) på sig bombattentatet den 20 september i Ankara, samt de bombattentat som ägde rum i Eskisehir och Antalya. I uttalandet till ANF skriver man att Eskisehir och Antalya endast var varningar medan attentatet i Ankara är början på en ny bombvåg. Organisationen skriver att attackerna är ett svar på de ”attacker som utförs av den turkiska regeringen och som sker öppet mot det kurdiska folket” och att man nu ”svarar med ett språk som de förstår. Den fascistiska AKP-regeringens förintelsepolitik och krig som svar på strävan för en fredlig lösning har tvingat in oss på en väg utan återvändsgränd”.

Vidare skriver TAK att man kommer operera överallt och att alla ställen är mål. ”Vi har sedan tidigare skickat varningar. Vi har inga som helst gränser kvar [för vad vi kan genomföra]. Den grundläggande arenan för vårt krig kommer att vara de turkiska metropolerna. Attacken i Kizilay i Ankara är en del och början på denna ordning. Detta är härmed startskottet på denna typ av attacker.”

TAK skriver i uttalandet att AKP-regeringen är långt ifrån att förstå allvaret i situationen och fortsätter uttalandet med att peka ut Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan som den som är ansvarig för kriget och förluster av människoliv. TAK avslutar meddelandet med att skriva att ingen längre ska förvänta sig att TAK ska visa ett finkänsligt bemötande och att beslutet om krig redan tagits av AKP.

Kurd.se

Relaterad länk:
TAK: Vi skall inleda helomfattande och heltäckande attacker