Kurdiska ungdomar ockuperar lokal tillhörande EU delegation!

0
118

Kurdiska ungdomar ockuperar lokal tillhörande EU delegationen i franska Marseille! Ungdomarna drar uppmärksamhet på isoleringen av den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan och kritiserar de militära operationerna.

Marseille/Frankrike: Enligt uppgifter nyhetsbyrån ANF erhållit ska en grupp på 20 personer ockuperat en lokal tillhörande EU delegationen i franska Marseille. Under ockupationen som ägde rum vid 10:30-tiden under torsdagen drog de kurdiska ungdomarna uppmärksamhet på isoleringen av den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan och kritiserade med hårda ordalag de militära operationerna mot den kurdiska gerillan.

Fransk polis ska ha ingripit i situationen och dragit ut ungdomarna ur lokalen med våld. Några uppgifter om gripanden framkommer inte.

Tisdagen 13 september ockuperade ett hundratal kurdiska ungdomar CPT:s kontor i franska Strasbourg. Även då ingrep fransk polis och brukade våld mot ungdomarna. 74 av aktivisterna greps, men samtliga släpptes fri den 14 september.

Kurd.se

Relaterade länkar:
Kurdiska ungdomar ockuperar CPT:s kontor