FLASH! PKK: Vi kommer att kämpa vid PJAK-gerillans sida!

0
184


HPG’s kommando uppger i ett pressmeddelande att de kommer att kämpa vid PJAK’s väpnade gren HRK’s sida i strider mot Iran.

Kommandot för Folkets försvarsstyrkor (HPG*) uppger i ett pressmeddelande under lördagen att de kommer att kämpa vid PJAK’s väpnade gren HRK’s sida i strider mot Iran.

*Faktaruta HPG och PKK
Folkets försvarsstyrkor, HPG utgör den militära förgrening (dvs. gerillan), som för en väpnad kamp mot den turkiska staten, som internationell media syftar på när de skriver PKK. PKK är idag en ideologi som rymmer den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalans ideologiska och politiska teser. Man kan säga att PKK är kärnan och HPG utgör den militära förgrening som kretsar runt den här politiska och ideologiska kärnan.

Kurd.se