PKK rapporterar ett tre dagar långt eldupphör!

0
143


HPG rapporterar ett tre dagar långt eldupphör. Eldupphöret rapporteras med anledning av avslutandet av den heliga muslimska fastemånaden Ramadan.

Under söndagen rapporterade Folkets försvarsstyrkor (HPG)* ett tre dagar långt eldupphör. Eldupphöret rapporteras med anledning av ankommandet av Eid il Fitr dvs. avslutandet av den heliga muslimska fastemånaden Ramadan, vilket inträffar på tisdagen.

HPG rapporterar att gerillan inte kommer att utföra några aktioner mot turkiska militära mål fram till dess att de högtidligheter som kommer att äga rum i samband med avslutandet av den muslimska fastemånaden är över.

*Faktaruta HPG och PKK
Folkets försvarsstyrkor, HPG utgör den militära förgrening (dvs. gerillan), som för en väpnad kamp mot den turkiska staten, som internationell media syftar på när de skriver PKK. PKK är idag en ideologi som rymmer den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalans ideologiska och politiska teser. Man kan säga att PKK är kärnan och HPG utgör den militära förgrening som kretsar runt den här politiska och ideologiska kärnan.

Kurd.se