Levande sköld sköts ihjäl av turkisk militär!

0
118


BDP-politikern Ayhan Yildirim blev ihjälskjuten av turkiska soldater i Colemêrg (Hakkari) under söndagen.  Yildirim var en av de tusentals människor som hade tagit del av aktiviteten ”levande sköldar” som spreds av fredsmödrarnas initiativ.

Norra Kurdistan (sydöstra Turkiet): Den kurdiska BDP-politikern Ayhan Yildirim blev ihjälskjuten av turkiska soldater i Colemêrg (Hakkari) under söndagen.  Yildirim var en av de tusentals människor som hade tagit del av aktiviteten ”levande sköldar” som spreds av fredsmödrarnas initiativ. På måndagen begravdes han under en storslagen begravningsceremoni av 20 000 människor i kurdiska Wan (Van).

Den turkiska polisen höll fast vid samma brutalitet under begravningsceremonin som landets militär förde under söndagen.  Polisen utsatte folkmassan för tortyr med sina gasbomber och vattenkanoner. Det rapporteras om stora gatustrider och kravaller mellan turkisk polis och kurdiska fredsdemonstranter. I gatustriderna rapporteras det om flera allvarligt skadade bland demonstranterna.

Freds- och demokratipartiet (BDP) och Demokratiska samhällskongressen (DTK) har utlyst Ayhan Yildirim som ”fredsmartyr”.

foto: Firatnews.com
Kurd.se