300 advokater i Irak inleder ett arbete för frigivandet av Öcalan

0
117


300 advokater i Irak har påbörjat ett arbete för frigivandet av den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan. Initiativet inleddes efter Öcalans senaste uttalande.  

Irak: 300 advokater i Irak har inlett ett arbete för frigivandet av den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan. Initiativtagarna Sufian Abbas, ordförande för Iraks internationella juridiska rådgivningskommission, Sarah Kamel, sekreterare för organisationen av den oberoende juristkommissionen i Irak och den irakiske advokaten Fahriye Tawfik, uppger att de inlett arbetet efter Öcalans senaste veckomöte med sina advokater den 27 juli 2011.

”Det är slut på allt det jag kan göra. Om jag från och med nu skall kunna fortsätta med att spela min egen roll måste det finnas en arena för hanterandet av hälsan, säkerheten och ett fritt handlingsutrymme”, hette det i Öcalan senaste uttalande.

Initiativtagarna betonar Öcalans roll och betydelse för en fredlig lösning av kurdfrågan i Turkiet och understryker vikten av hans ensidigt fredliga initiativtagande i frågan.

Våra läsare kan ta del av den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalans senaste uttalande genom att klicka på följande länk: Öcalan: Det är slut på allt det jag kan göra (27 juli 2011).

Kurd.se