HPG ger nya upplysningar om striden i Amed

0
211


Kurdiska HPG-gerillan ger nya upplysningar om striden i Amed (Diyarbakir). I striderna har 20 turkiska soldater dödats och två gerillamedlemmar mist sina liv.

Norra Kurdistan (sydöstra Turkiet): Under lördagen gav Folkets försvarsstyrkor, HPG nya upplysningar om striden som pågick på landsbygden Silvan i Farqin i Amedprovinsen (Diyarbakir) på torsdagskvällen den 14 juli. I ett skriftligt pressmeddelande uppger HPG att den turkiska armén inledde denna militära aktion med en styrka på 5000 soldater. HPG uppger också att den turkiska armén och det turkiska flygvärnet utsatte området för ständiga artilleri-beskjutningar och bombardemanger.

I striderna som har pågått i flera dagar har 20 turkiska soldater blivit dödade och två gerillamedlemmar har mist sina liv. I pressmeddelandet uppger HPG att fem av de stupade soldaterna ur den turkiska armén tillhörde Kontrans krafter. HPG ger också upplysningar om de gerillamedlemmars identiteter som miste sina liv i stridigheterna. I pressmeddelandet från HPG uppges att namnen på de gerillamedlemmar som har mist sina liv är Zeki Colaker, född år 1982 i Wan (Van) och Mehmet Kocakaya, född år 1989 i Amed (Diyarbakir).

Relaterade länkar:
Ögonvittnet berättar: Turkiska armén dödade de turkiska soldaterna
13 turkiska soldater dog av oklar anledning

Kurd.se