13 turkiska soldater dog av oklar anledning

0
214


13 turkiska soldater dog i strid med kurdiska HPG-gerillan under torsdagskvällen av oklar anledning.

Norra Kurdistan (sydöstra Turkiet): Spekulationer växer kring vad som egentligen hände under torsdagskvällen på landsbygden i Diyarbakirprovinsen Silvan. Sammandrabbningar mellan turkiska soldater och kurdiska HPG gerillor hade pågått i flera dagar och slutade igår med förluster på båda sidor. Minst 13 turkiska soldater dog under sammandrabbningen igår kväll och sju sårades, varav två allvarligt. Det rapporteras vidare att två kurdiska gerillasoldater miste sina liv under operationen.

Enligt uppgifter från nyhetsbyrån ANF bevittnade en byvakt sammandrabbningarna på landsbygden. Ögonvittnet uppger att en kraftig brand utbröt i området efter turkiska arméns flygbombningar. I kontrast till detta rapporterade turkiska generalstaben att förlusterna var en följd av de handgranater som kastades av kurdiska gerillasoldater. Ögonvittnet menade att den stora branden i området inte kunde tändas av handgranater utan sattes i gång efter att två krigsflygplan släppt bomber i det sammandrabbade området. Vittnet meddelade att de 13 turkiska soldaterna dog i branden som orsakats av deras egen armé.

Kurd.se