Seminarium om Öcalans banbrytande bok i Stockholm

0
174


Fredagen den 27 maj berättar och diskuterar Havin Güneser om den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalans bok Prison Writings: The Roots of Civilisation på Stockholms Universitet. Arrangörerna UNG KURD välkomnar unga som gamla till seminariet.

 

The Roots of Civilisation är ett verk av Abdullah Öcalan, en man som har suttit i isoleringscell i Turkiet sedan 1999. En man som bildade Kurdistans arbetarparti, PKK, och som väckte liv i det kurdiska folket i Turkiet, Iran, Irak och Syrien.

I the Roots of Civilisation går Öcalan tillbaka i tiden för att analysera betydelsen av de första civilisationerna. Han tar upp hur religionen formades och hur den har format världen, vikten av kvinnor i kampen för frigörelse och frågorna om Mellanöstern. I boken formulerar Öcalan nya och banbrytande idéer.

Information:
Plats: Stockholms Universitet, Sal B4
Datum: 2011-05-27
Tid: 17.00
Arrangör: Ung Kurd

Boken finns att köpa på: http://www.amazon.com/Prison-Writings-Civilisation-Abdullah-Ocalan/dp/0745326161

Kurd.se