2 döda, 831 anhållna, 174 häktade

0
117


Den turkiska människorättsorganisationen IHD uppger att två barn har dödats, 831 personer varav 198 är barn anhållits och 174 personer varav 34 är barn häktats under de senaste tio dagarna.

Norra Kurdistan och Turkiet: I sin rapport ”Brottsbekämpande styrkor har liv till mål” uppger den turkiska människorättsorganisationen IHD att Turkiet praktiserar statsterrorism mot det kurdiska folket sedan den turkiska valmyndighetens beslut att ingripa i politiken.

I rapporten uppges att två barn har dödats, 831 personer varav 198 är barn anhållits och 174 personer varav 34 är barn häktats. I rapporten framkommer även att åtta personer har skadats av skott från polis och gendarmeriet, fyra barn och 26 demonstranter har skadats av gummikulor och gasbomber och 251 personer har skadats av polisens brutala våld som utfördes med batong och sparkar.

Kurd.se

Dela
Föregående artikelVi protesterar!
Nästa artikelVägen till frihet!