EN DANS I ZENIT

0
311


En dikt tillägnad den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan på hans födelsedag den 4:e april.

Spåren från det gamla seklets onda arv syns ännu.
De många tungomålens dödsdag inträffade nu. Jag var en av dem som fick den domen. Men en dans i zenit räddade mig.

På Kemal Attaturks gröna ängar växer många tistlar, många törnbuskar, många röda rosor som vattnats med mitt blod. Som färgats av mitt blod. Som har stulit sin form av det alster som skulle ha blommat och blivit mig. Men en dans i zenit räddade mig. En dans i zenit räddade alstrens ursprung. En dans i zenit hindrar stjärnorna från att fly sin egen himmel och solen att ta farväl från sina stolta bergstoppar i öster. Skymningen har för evigt avvisats från dess himmel.

Solen gryr alltid från öster. Den spelar ut sin lycka genom sin dans i zenit på himlen, låter fåglarna sjunga sånger till din ära och rosorna sprida sin doft i luften. Till din ära, till din ära, går en dans i zenit på himlen.

Tillägnat livets ledare, Abdullah Öcalan på hans födelsedag den 4:e april.

Xosi