Kurdisk pojke tänder eld på sin egen kropp

0
149


I protest mot den internationella komplotten mot den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan som ägde rum den 15 februari 1999, tände 17 åriga Mustafa Malcoke eld på sin egen kropp under komplottens 12:e årsdag.

Det har nu gått 12 år sedan den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan kidnappades i en internationell komplott i Kenyas huvudstad Nairobi. Kurder har utfört massiva protestaktioner mot kidnappningen av Öcalan sedan 1999 och fördömanden av den pågår än idag.  Den 15 februari 1999 har kommit att kallas för den ”svarta dagen” av kurder.

Enligt uppgifter från den kurdiska tv-kanalen Roj TV skall en 17-årig student vid namn Mustafa Malcoke tänt eld på sin egen kropp under komplottens 12:e årsdag i kurdiska Amed (Diyarbakir) i norra Kurdistan (sydöstra Turkiet). Enligt uppgifter skall Malcoke lämnat ett brev efter sig där han protesterar mot den internationella komplotten och kräver ett frigivande av den kurdiske folkledaren Öcalan.  
I brevet skall Malcoke  bland annat gett uttryck åt följande:  ”Våra kroppar som brinner skall tända ljus för er på 15 februari förmörkelsen”.

Kurd.se fördömer den internationella komplotten som ägde rum den 15 februari 1999 mot den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan och mot det kurdiska folkets kamp för frihet.  Vi känner sorg över att ha förlorat Malcoke och vill skicka våra kondoleanser till hans familj och till det kurdiska folket.

Enligt uppgifter från ANF skall tusentals personer visat sitt stöd för Malcok under onsdagen och ropat slagorden ”Malcok utgör ett stort värde för det kurdiska folket”.

Kurd.se