Kurdisk teaterföreställning – Säkerhetsvakten

0
293

skerhetsvakten
Dansuppvisning, DJ, kurdiska bakverk och en teaterföreställning på kurdiska! En av Kurdistans främsta skådespelare, den mångfaldigt prisbelönte Ahmad Salar, spelar en man som kämpat för frihet under Saddams regim, i Säkerhetsvakten. Gästspelet speglar det som den kurdiska befolkningens livsvillkor under trettio år av totalitärt styre.
Vart och när? Uppsala stadsteater den 6 februari från klockan 17.30. Missa inte!

Ahmad Salar fokuserar i sin berättelse på förtrycket av kvinnor i en tillvaro starkt förknippad av krig och förtryck. Säkerhetsvakten berättar om sina minnen från det kurdiska och det irakiska samhället. Där krig, kvinnoförtryck och fattigdom står i centrum. Men Salar lyckas i enmansföreställningen samtidigt hoppfullt lyfta fram de ljusa stunderna. Efter urpremiären 2006 Suleimania i irakiska Kurdistan turnerade Säkerhetsvakten i flera städer i regionen. År 2007 gjordes ett gästspel i Berlin. Detta är första gången som Riksteatern turnerar en föreställning som spelas på kurdiska och textas till svenska.

Medverkande: Ahmad Salar
Manus: Dilshad Mustafa
Regi: Arsalan Darwesh

Tid och plats:
Lördag den 6 februari
kl 17.30 DJ Sores
kl 18.30 Dansuppvisning med dansgruppen Sima från Stockholm
kl 19.00 Säkerhetsvakten, teaterföreställning från irakiska Kurdistan
Föreställningen är ca 1 timme lång, utan paus
kl 20.00-22.00 DJ Sores

Från kl 17.30 kan du lyssna till musik, umgås och fika.

Biljetter:
Boka dina biljetter via biljettkassan på Uppsala stadsteater
Tel:               018-14 62 00         018-14 62 00, öppet måndag-lördag 12.00-18.00
bokabiljett@uppsalastadsteater.se
www.uppsalastadsteater.se

Varmt välkommen!
Uppsala Riksteaterförening och Uppsala stadsteater i samarbete med Ung Kurd Uppsala och KSAF.

Kurd.se