Veckans maträtt: Fyllda auberginer

0
190


En god, hälsosam orientalisk maträtt som passar utmärkt när man vill ha det lilla extra.

Ingredienser till 4 personer

  • 4 medelstora auberginer
  • 100 g köttfärs
  • 1 dl hackad persilja
  • 3-4 droppar tabasco
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • 2 krm grillkrydda
  • 2 krm paprikapulver
  • 2krm vitlökspulver
  • 2 msk riven ost
  • Halv citron

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Sedan tar vi auberginerna och delar in de i två delar. Gör ett snitt ovanpå och gröp ur dem. Var försiktig med att inte gröpa ut för mycket längst kanterna. Lägg sedan dessa i en smord panna. När vi är klara med detta börjar vi med ifyllningen. Lägg köttfärsen en bunke och häll i alla kryddor. Knåda sedan allt tillsammans till en jämn fyllning. Strö över lite salt på auberginerna innan du fyller dem med köttfärsen och lägg sedan in de fyllda auberginerna i ugnen i ca 30 min. Innan de blir riktigt klara tar du ut dem och strör över den rivna osten och sätter in plåten i ugnen igen i ca 5 minuter till. Servera med pressad citron över.

Afiyet be – Smaklig måltid! 

Kurd.se – Helin

Dela med dig på Facebook