U-Kurd tappade ledningen i matchen mot Dalkurd

0
220


”Dagens stora kamp sker i dalarna. Det handlar om slaget mellan kurderna där U-Kurd möter, D-Kurd. Vi väntar med spänning på resultatet där jag tror på en överrasknings seger…” har Khaled El-Ahmad skrivit i sin blogg på UNT. Det var mycket sant en ”stor kurdmöte”, en ”derbymatch” som många sett framemot och en ”överraskande” seger för Dalkurd.

Det kurdiska toppmötet spelades i Borlänge i lördags och på plats var det 150 i hemmapublik.

Matchen började väldigt jämnt, båda lagen pressade på och det var ingen som dominerade eller hade ”taktpinnen”. Men det märktes att det juniorbetonade Dalkurd var det laget som var mer samspelad och som spelade mer organiserat men det var U-Kurd som var det skickliga laget individuellt. Efter ca 7 min slår U-kurds Toni en frispark från ca 40 meters avstånd och med kraft går bollen i nättaket i Dalkurds Mål! Vilket skott! Efter detta börjar Dalkurd höja pressen och man testar många skott på Fredrico, många farliga skott som Fredrico mycket duktigt räddar. Efter ca 25 min tappar U-Kurd ledningen genom att en mycket bra boll går igenom U-Kurd försvaret och Mehmet Meral i Dalkurd får bollen och sedan enkelt dribblar av Fredico och gör 1-1. Ca 5 minuter senare får U-Kurd en till frispark vid straffområdet och Dalkurdspelarna och målvakten är inställda på att avstånd kommer att efterfrågas men istället väljer lagkaptenen Numan att göra en snabb frispark. Numans snabba frispark träffar ribbkrysset men går inte in i mål, det var mycket nära att U-Kurd skulle ta ledningen igen. Ett till mål var gå in genom att Malla vinner en duell mot målvakten och nickar bollen mot mål men som en Dalkurdförsvarare hinner rädda på mållinjen. Halvleken slutar 1-1 och har varit mycket jämn men dock var det mest boll på Dalkurds planhalva.

I andra halvlek blev det lite mer Dalkurd, det blev mycket offensivt och det fanns inga tecken på trötthet i deras unga trupp. Fortfarande rullar båda lagen boll mycket bra och man det finns i princip inga långbollar. Det dröjer 10 min in i halvleken tar Dalkurd ledningen och gör 2-1. Ca i 70e minuten kommer även Dalkurds 3-1, målet görs efter en retur från Fredrico. I 85e minuten kommer Mehmet från fri mot Dalkurds målvakt och chippar iskallt över målvakten och reducerar matchen till 3-2.

Matchen hade en bra tempo och båda lagen spelade en bra offensiv fotboll.

Ps. Micha från Gränby IK och Jamil Mehho skötte coachningen i matchen och gjorde det mycket bra.

U-Kurd tackar Dalkurd för gästfriheten och det varma bemötande som man fick borta i Borlänge! Spas ji bo mêvandarîya we!

/Uppsala-Kurd FK

Kurd.se

Dela med dig på Facebook