Kurdiska filmer på vita duken i Tyskland

0
274


Under fyra dagar kommer kurdiska filmer att rulla på vita duken i tyska Hannover. Evenemanget anordnas av Hannover Komala Mal Gel föreningen och stöds av Kurdistans studentförbund, YXK.

Ahmet Elik, en av evenemangets anordnare inledde föreställningen med att hålla ett tal där han framförde att de är glada över att planerna kring arbetet blivit verklighet. Elik tackade även Kurdistans studentförbund, YXK för deras stöd och det faktum att kurdiska ungdomar tar del av evenemanget och håller sin kultur vid liv. Filmföreställningarna kommer att visas i Apollakino-biografen under fyra dagar och Hannovers kommunordförande Reiner Folt närvarade vi den första filmvisningen. 

Filmerna och dokumentären som kommer att visas är ”Bahoz” regisserad av Kazim Öz, ”Beritan” regisserad av Halil Uysal, ”Qelema Sure” regisserad av Özgür Findik och ”Gözmece” regisserad av Aydin Sevinç.

Kurd.se

Dela med dig på Facebook