Kurder i Göteborg firar 15 augusti

0
130

gbgfirande

Kurder runt om i världen firar en betydelsefull dag i deras historia idag. Under firandet i Göteborg bjöd föreningen Kurdiska kvinnor för integration på traditionella kurdiska maträtter. 

10-tals kurder samlades under dagen i föreningen Kurdiska kvinnor för integration i syfte att fira en dag de kallar för sin ”existens pånyttfödelse”.  Evenemanget inleddes med en tyst minut för att hedra de personer som mist sina liv i den kurdiska befrielsekampen och föreningens ordförande samt vice ordförande höll därefter varsitt tal. Kurd.se befann sig på plats och fick en kort intervju med en föreningsmedlem.

–     Det är glädande att se så många personer samlade här idag. 15 augusti är en betydelsefull dag för oss kurder. Den 15 augusti 1984 tog våra förfäder till vapen i syfte att frigöra sig själva, oss, från all förtyck och vinna tillbaka vår existens. Vi kurder har levt under förtyck under väldigt många år, mer än någon människa skall behöva göra. Det enda vi önskar är lika rättigheter som alla andra människor i världen och det anser vi inte är mycket begärt.

Föreningen visade även ett videoklipp gällande det historiska 15 augusti 1984 och dagen bjöd vidare på traditionell mat, musik och dans.

Kurd.se