Tigran hedras under en symbolisk begravningsceremoni i Amed

0
204

tigran

Den folkkäre kurdiske artisten och det kurdiska folkets sanna vän Aram Tigrans önskan om att få begravas i Amed avslogs av den turkiska regeringen. Det kurdiska folket höll därför en symbolisk begravningsceremoni för Tigran under dagen.

 

En symbolisk grav inrättades under onsdagen på den armeniska begravningsplatsen i Amed (Diyarbakir) i norra Kurdistan (sydöstra Turkiet). Demokratiska samhällspartiet var på plats under den symboliska begravningen och beklagade det kurdiska och armeniska folkens sorg. Enligt uppgifter från den kurdiska nyhetsbyrån ANF får den symboliska graven många besökare. Folkmassor samlas vid graven för att tända ljus och besöka det armeniska klostret för att hedra Tigran.

Kurdistans nationella kongress, KNK framför i ett uttalande att Tigrans kropp kommer att begravas i Bryssel under måndagen och uppmanar det kurdiska folket i Europa att värna om Tigrans grav och betrakta den som ett av sina största folkliga värden.

Kurd.se