30 DTP:are anhållna i Dersim

0
144

Serafettin Halis

Enligt uppgifter den kurdiska tv-kanalen ROJ TV erhållit från lokala medier har ytterligare 30 DTP-medlemmar anhållits tidigare under måndagen. Enligt uppgifterna kommer DTP att hålla en presskonferens under eftermiddagen.

DTP:s borgmästare i Dersim, Serafettin Halis förmedlade under ett aktuellt program på ROJ TV att dessa gripanden speglar AKP-regeringens inställning mot partiet på grund av dess stora framgång i kommunalvalen som ägde rum den 29 mars. Halis framförde att gripandena förs i syfte att illegalisera ett legalt parti och betonade att dessa åtgärder utförs av de parter som inte avser att skapa fred mellan de kurdiska och turkiska folken. Borgmästaren upplyste även att gripandena utförs i syfte att provocera kaos i landet och betonade att de som parti kommer besvara gripandena med intensifierade demokratiska och fredliga medel. Halis anmärkte även att de militära operationerna upptrappats av den turkiska militären och uppmanade staten att åhöra den vapenstillestånd som utlyst av Kurdistans samhällsunion, KCK och ta steg i fredlig riktning.

Kurd.se