Veckans maträtt: Soltorkad tomat- och svampfylld kycklingfilé

0
233

Veckans maträtt: Soltorkad tomat- och svampfylld kycklingfilé

En exotisk och varierande tillagning av kycklingfiléer. Ett måste för alla.

 

 Ingredienser till 2 portioner:

·         2 kycklingfiléer

·         5 medelstora svampar

·         1 dl soltorkade tomater

·         1 krm timjan

·         1 krm vitlökspulver

·         2 krm salt

·         1 krm peppar

·         2 krm kött och grillkrydda

·         2 dl matlagningsgrädde

Sallad:

·         En bruk kruksallad

·         Mix av körbärstomater

·         En halv citron

Börja med att skära ett litet snitt på sidan av kycklingen, försök att göra en liten ”ficka” i mitten på sidan. Töj ut detta snitt med en liten kniv så att du skapar ett utrymme som du sedan ska stoppa fyllningen i. Hacka svamparna och stek dem, när dessa är klara mixa dem i en matmixer tillsammans med soltorkade tomaterna samt salt och peppar. När fyllningen är klar lägger du in den i dina råa filéer, undvik att lägga in för mycket så att de går sönder. När du fyllt dessa, krydda dina kycklingfiléer och stek dem på medelhög värme, var noga med att dessa blir färdigstekta på båda sidorna. När kycklingfiléerna börjar bli klara häller du över matlagningsgrädden och låter filéerna stekas/kokas i grädden till den nästan avdunstats. Häll över såsen på filéerna medan de kokar i den för att få en mjukare konsistens.  När det nästan inte är någon sås kvar lägger du upp dina filéer på ett fat och servera med en sallad eller annat tillbehör.

Afiyet be – Smaklig måltid!