Veckans maträtt: Panerad kyckling

0
143

Veckans maträtt: Panerad kyckling

Veckans maträtt är en väldigt enkel och omtyckt maträtt hos de flesta.  

Ingredienser till 2 portioner:

·         2 kycklingfiléer

·         2 dl ströbröd

·         2 krm salt

·         2 krm peppar

·         1 krm vitlökspulver

·         2 krm kött- och grillkrydda

  Sallad:

·         En ask med blandsallad

·         En näve med körsbärstomater

·         En halv citron

Börja med att skära dina filéer i centimetertjocka skivor. Lägg dem på en bricka och krydda på båda sidorna med ditt val av kryddor eller de i receptet. Lägg ströbrödet på ett fat och ta en filé i taget och vänd den i ströbrödet så det fastnar på båda sidorna och lägg sedan filéerna i en varm stekpanna.  Låt dessa få stekas i medelhög värme. Var försiktig så det inte är för hög värme så filéerna bränns innan de är klara. När dessa är färdigstekta lägg över dem på ett fat med papper på, så att överflödig olja kan rinna av. Servera dessa med en fräsch sallad.

Afiyet be – Smaklig måltid!