Basbug: Kriget kommer att fortsätta tills vi lyckas med att helt utplåna PKK

0
94

basbug

Under måndagen gjorde den turkiska generalstabens ledare Ilker Basbug ett provokativt uttalande under en presskonferens i USA där han tydligt uppgav att kriget kommer att fortsätta fram till dess att man lyckas göra sig av med PKK. Detta trots att KCK:s förlängt vapenstillestånd från den1 juni till den 15 juli.  

 

Ilker Basbug motsatte sig alla former av fredliga åtgärder och han motsatte sig även erkännandet av kurderna enligt den turkiska författningen. Enligt Basbug kommer kurderna som inte att få några kulturella rättigheter. Basbug motsatte sig även att det kurdiska folket och kurdiska barn ska får rätten att kunna utveckla sitt språk och att kunna få modersmålsundervisning på kurdiska. Under presskonferensen markerade Basbug även att han inte tror på en fredlig lösning och att han därför inte kommer att acceptera någon fredlig lösning.

 

”Vi fortsätter med vårt heliga krig. Kriget är heligt och vi kommer att kunna besegra och utplåna PKK och alla de krafter och parter som har sympati med eller har andra kopplingar till den rörelsen”, hette det i uttalandet.

 

Kurd.se